tisdag 18 mars 2008

På gång i sommarhuset

Det är många järn i elden just nu! Vi hade så roligt när vi jobbade på med utedasset så vi ville genast fortsätta med något nytt när vi fick möjlighet. Förra veckan var vi och köpte masonit för att spika upp på väggarna i lilla kammaren uppe och i lördags så började de komma på plats. Vi bestämde oss för att spika upp masonit för att jämna till väggarna och kunna behålla de gamla tapeterna bakom. Den gamla tapeten var jättebubblig så annars skulle vi ha måstat riva bort den helt. Överallt annars har vi sparat de gamla tapeterna så att framtida ägare också kan hitta igen de gamla lagren så vi vill inte göra annorlunda i det här rummet.

Tapeter valde vi för länge sedan och så snart det är tillräckligt varmt ska vi sätta upp dem. Fast först måste vi bli klara med masoniten förstås. Vi har bara hunnit en vägg så här långt. Den tapet vi har valt heter Klöver och kommer från Duros Gammelsvenska kollektion. Det är ett nytryck av en tapet från sekelskiftet och den kostar ca 300kr/rulle. Till vänster en bild på den befintliga tapeten som antagligen är från 30-talet och till höger Klöver-tapeten. Det kommer att bli så somrigt och fint när det är klart!


2 kommentarer:

Anonym sa...

Jag har en prov på den gammla tapeten.. från Norrbotten.

Pernilla sa...

Åh vad roligt! Är provet i bra skick? Är det möjligt att få en bild av det så att vi kan få se hur tapeten har sett ut? Våran är så smutsig och medfaren att man inte kan se hela mönstret. Skulle så gärna vilja se den som den en gång var...

Related Posts with Thumbnails