lördag 5 april 2008

Vårkänslor

Inte helt oväntat så visade det sig att våren inte hade kommit trots allt. Nu är det vinterlandskap ute igen men jag kan ändå inte låta bli att drabbas av vårkänslor och för mig innebär det att det börjar klia i fingrarna efter att fixa i hem och trädgård.

I veckan ägnade vi oss därför åt hemmet istället för sommarhuset - för en gång skull. Vi möblerade om litegrann, flyttade ut en soffa som vi hade i hallen till den inglasade verandan och ställde kantoren som stått i matsalen i hallen istället så att vi fick lite mer plats runt matbordet. Soffan ska så småningom bli vit men eftersom vi inte har någonstans inomhus att hålla till och måla så måste vi vänta tills det är tillräckligt varmt ute för att måla. Vi letar också ett bord och ett par stolar som vi kan ha därute på verandan som matchar till soffan. Problemet är att jag - som vanligt - vet precis hur jag vill att de ska se ut och då brukar det ju aldrig gå hitta just sådana.

Så här såg det ut före vi möblerade om i hallen. Den andra bilden är ett montage som maken gjort eftersom vi velade lite om vad vi skulle hänga upp på väggen, en spegel eller tavlor. Spegel blev det till slut. Jag tyckte det var så gulligt med makens klippande och klistrande i datorn så jag valde att visa den bilden istället för att ta en ny...Den enorma kantoren som slukar det mesta kommer från släktingar till mig.
Förra helgen ägnade jag åt att sätta om blommor här hemma och jag har även försått några fröer som jag tänkte ha i trädgården vid sommarhuset. Solrosorna jag satt har tagit sig ordentligt men såpnejlikorna, mina favoriter, har inte kommit upp en enda fast det är flera veckor sedan jag satte dem och det känner jag mig riktigt besviken över. Det är första gången som jag provar sätta fröer så det är väl kanske inte så konstigt om något av dem misslyckas men jag önskar ändå att jag visste vad jag gjort för fel. Så här vackra skulle de ha blivit om det blivit något av dem.

Förra helgen var vi också på stan och fyndade nya tekoppar. Jag har egentligen porslinsförbud från min man - han tycker att vi äger alldeles för mycket porslin - men jag lyckades övertyga honom om att vi behöver nya tekoppar och när jag hittade de här på Indiska så tyckte han också att de var så fina att det gick hem!

2 kommentarer:

Anonym sa...

Hejsan!
Kantoren - vad är det???
Är det ett stort skåp med hyllor, en garderob med stång för klädgalgar eller vad... Är det typiskt för din trakt? Är din kantor gammal? Ska en kantor (?) vara omålad? Berätta för en okunnig men nyfiken...

Soffan är mycket fin med sin klädel!

Pernilla sa...

En kantor är ett stort hörnskåp som man hade i köket förr i tiden. I det förvarades mjölktrågen på hyllor. Det uttalas med betoning på o:et och inte som den kantor som spelar musik i kyrkan. Skåpet var nog vanligt i hela landet men namnet kantor är västerbottniskt.

En kantor ska egentligen inte vara avlutad som vår är. Vi vet inte vilken färg vår har haft eftersom den redan var avlutad när vi fick den och det beror nog lite på när den är tillverkad och hur resten av köksinredningen såg ut. Den kan ha varit målad i guldockra eller kanske ådringsmålad. Jag skulle i alla fall gissa att den är från 1800-talets andra hälft.

Related Posts with Thumbnails