söndag 27 april 2008

Ett och annat

Planerna för skorsten och murstock i sommarhuset fortskrider. Vi har fortfarande inte haft någon sotare dit på besiktning men det beror på att vi har saknat takstege. Maken har nu byggt en provisorisk takstege som vi ska försöka få upp på taket i dag om vi bara kan få tag på några kraftkarlar som kan ge ett handtag. Ett försök gjordes förra veckan men det gick inte riktigt vägen eftersom huset är väldigt högt och taket väldigt brant och stegen vi hade inte nådde tillräckligt långt upp. Nu ska vi låna en extra lång stege av en granne så får vi se hur det går. Förr eller senare måste vi nog dock skaffa en riktig takstege i aluminium som fästs på taket men jag drar mig som för att göra det. Jag tycker det skämmer taket så mycket. Stegen som ska upp nu är gjord i trä och hakas bara över nocken så den kan lätt (?) tas ner igen.


Köpte igår ett specialnummer av Allt i hemmet som jag rekommenderar. Det är med 25 hemreportage i numret efter alla tycken och smaker. Bland annat var det med ett hem utanför München där ägarinnan har inrett i lantlig romantik. Tydligen så var hon tidigare TV-producent men har nu sadlat om och äger en heminredningsbutik. Kolla in hennes nätbutik på www.raumseele.de (Länk finns till vänster under Nätbutiker. Jag förstår inte varför mina länkar i inläggen inte funkar längre!) Själv hittade jag dessa möbler hos henne som jag så gärna skulle vilja ha men det var inte billigt kan jag säga. Och då har jag inte ens kollat vad det kostar att frakta från Tyskland till Sverige...
Har för övrigt gjort en beställning från Hemmets alla rum som jag väntar spänt på och hoppas kommer i slutet av veckan. Det är lite smått och gott till sommarhuset och hit hem.

1 kommentar:

Bergagårdens Lina sa...

Jättefina saker, förstår att de inte är så billiga...

Hur som helst så är du utmanad! Kika in på min blogg om du vill anta utmaningen!

Related Posts with Thumbnails