måndag 28 april 2008

Utmaningen!

Jag har fått min första utmaning av Bergagårdens Lina! Så nu ska jag ta och visa upp mitt bästa, sämsta och senaste inköp. När jag började fundera över vilka grejor det är tyckte jag först att allt jag har köpt är lika bra, men efter ett tag började det ju komma fram små synder...

Här är mitt bästa köp - min cykel! Visst är den vacker!

Den köpte jag för 200 kronor av en klasskompis när jag pluggade på Gotland. Den här cykeln har varit ute på en del äventyr. Klasskompisen köpte cykeln hemma i Dalarna och tog med sig den till Gotland. Dagen innan vårt första sommarlov blev cykeln stulen så hon skaffade en ny cykel och tog med den till Gotland. En vecka in på höstterminen ringde polisen och hade hittat igen cykeln. Så då sålde hon den till mig. I höstat blev cykeln stulen igen, den här gången från busshållplatsen där jag kliver på om mornarna. Jag blev jätteledsen för jag är verkligen förtjust i min Rambler. En månad senare är min man ute och kör och vad får han syn på i diket vid vår infart - jo min cykel! Det verkar som att nån "lånade" cykeln och sedan återställde den. Gissa om det var nån som var glad! Och inte en skråma hade den fått!

Mitt sämsta inköp måste jag nog säga var den här trädgårdsmöbeln.

Egentligen är den ju jättefin, det var bara det att vi köpte den omålad och så skulle jag måla den själv. Men det var inte så roligt att måla varje liten vinkel, vrå och sida av alla de små brädorna. Och jag vill ju måla med linoljefärg så det blir ju minst tre varv och eftersom kromoxidgrönt inte täcker så bra skulle det egentligen ha varit ett fjärde varv också. Än så länge är det bara soffan och bordet som är klara. Här står stolarna och väntar på att bli färdigmålade... Jag får dåligt samvete varje gång jag ser dem så jag försöker blunda.

Sedan råkade det också vara så att vi ett år efter inköpet fick min mans mammas morföräldrars gamla trädgårdsmöbler från typ 1920-talet som var i samma stil. Och de var ju redan målade så det var bara att ställa ut i trädgården. Och då var ju motivationen till att måla inte lika stor längre...

Mitt senaste inköp var fem ramar som vi ska ha till förstoringarna från vårt bröllop. Bilderna är inte framkallade ännu eftersom fotografen (min lillebror) håller på att mixtra med dem i photoshop. Men det gäller ju att passa på när man får en rabattkupong på ramar på Åhlens där vi råkade ha hittat just dem vi ville ha.

Kutym efter en utmaning är väl att man skickar den vidare så då skickar jag den till Broarne blogg, Gammelgård och Älvgärdet!

2 kommentarer:

Anonym sa...

Hej!
Tack för utmaningen! Ska nog anta den, så småningom!
Men trädgårdsmöblerna var ju underbara, skulle bli lycklig över sådana!Och cykeln var fin den också!

Annmarie sa...

Hej
Jag antar utmaningen, min version kommer i veckan som kommer.
Annmarie

Related Posts with Thumbnails