lördag 19 januari 2008

Sommarhuset

Här om dagen snubblade jag över en blogg som heter Ardisias hem. Helt underbar! Vit shabby chick inredning, hur snyggt som helst, men tyvärr ingenting som jag lyckas med hemma. Jag är alldeles för glad i färg och form. Men i alla fall så fylldes jag helt plötsligt av en brinnande lust att starta min egen blogg på ett liknande tema och det är alltså just vad jag nu har gjort.

Jag tror jag har drömt om ett eget hus sedan jag var ungefär tio år gammal. Jag var då säker på att jag aldrig skulle bo i lägenhet eller flytta runt som det sedermera visade sig att jag skulle göra. Sedan jag flyttade hemmifrån för ca 10 år sedan har jag haft elva olika bostäder... jag börjar bli lite leds på att flytta... Just nu så bor jag och min man i ett gårdshus på ett gammalt lantbruk alldeles vid havet. Det är jättefint men samtidigt ingenting som vi lägger ner pengar på att tapetsera om och inreda efter vårat tycke och smak eftersom vi vet att vi inte kommer att bli kvar här hur länge som helst.

Hur som helst så skaffade vi för snart fyra år sedan ett sommarhus som vi långsamt håller på att restaurera. Huset har varken el eller v/a så därför finns inga tankar på att flytta in där permanent. Där försöker vi inreda som om det var ca 1918, det år då huset byggdes, och jag tänkte att jag skulle börja den här bloggen med att visa några bilder därifrån. Det är två bilder från köket och ett från kammaren som vi använder som sovrum, de två rum som vi har hunnit med att fixa till.

I övrigt tänkte jag mest använda den som ett forum för mina drömmar om det hus vi (förhoppningsvis) en dag ska ha och bo i och hur jag skulle vilja inreda det. Jag går ständigt omkring med tankar på vilka tapeter jag vill ha och vilka möbler och hur jag ska placera dem och jag tror jag blir knäpp om jag inte får ut det här ur mitt huvud! Jag funderar även mycket på vilken typ av hus jag helst skulle vilja ha och sitter ofta med ritblocket och skissar på drömhuset. Men mer om det en annan gång!

/Pernilla

1 kommentar:

Fredrik sa...

Hej älskling!

Jättefin blogg, kommer att följa den med spänning, om inte annat för att se vad min framtida fritid ska bestå av =)

Puss! /Fredrik

Related Posts with Thumbnails