söndag 9 augusti 2009

Klart för gästerna!

Igår lade vi äntligen sista handen vid arbetena på gästrummet så idag har jag varit i sommarhuset och storstädat det rummet. Denna sommar har vi köpt en batteridriven dammsugare till hjälp vilket verkligen underlättade. Eftersom huset är isolerat med spån så rasar det hela tiden ner spån från golv och väggar och det är inte alltid helt lätt att få fram med en sop från hörn och lister. Golvet i gästrummet fick jag knätorka istället för att skura eftersom det sitter ett limfärgsmålat papptak i rummet under så jag vågade inte hålla på med alltför mycket vatten men fläckarna efter fukt gick bort bra i alla fall.

Den senaste veckan har jag också ägnat åt att måla min gamla säng vit. Det är en säng som min morfar byggde till mig när jag var 14 år efter en ritning som jag själv gjort. Ursprungligen var den betsad men jag tycker den blev ännu finare i vitt. Byrån hade min mormor när hon var barn. Fåtöljen kommer från Myrorna och kommoden har vi köpt på loppis här i byn. Vissa arbeten återstår fortfarande i rummet, tex så är fönstret inte klart så därför har jag inte heller hängt upp gardiner ännu men det kommer så småningom. Så här ser det i alla fall ut möberlat! Ni kan ju blunda för röran i salen som skymtar genom dörröppningen...2 kommentarer:

Viola sa...

Det kommer att vara trivsamt för era gäster gissar jag!

Du nämner ett "problem" som jag funderat över: går det verkligen inte att stänga inne sågspånen med tapet och lister. För mej ramlar det ner mellan vägg och taklist, från översta bjälklaget.

Pernilla sa...

Jag tror att hur mycket man än försöker så kommer det alltid att ramla ner spån någonstans. Ett gammalt hus rör ju på sig med årstiderna och det uppstår alltid springor här och där. Så det är nog lika bra att förlika sig med tanken på att problemet kommer att kvarstå.

Related Posts with Thumbnails