fredag 2 maj 2008

Den flitiga myran

Det här inlägget blir en hyllning till min man. Han har varit så otroligt arbetsam på sista tiden och jag vill visa lite av vad han har hållit på med. Han har varit arbetslös det senaste halvåret och under den tiden har han tagit han om både mig och hemmet och riktigt skämt bort mig. På måndag öppnar han egen sjukgymnastmottagning så de senaste veckorna har han jobbat mycket med att förbereda det. Han har målat om mottagningen, klätt om stolar till väntrummet, fixat med försäkringar och dylikt. Och mitt i allt detta så har han ändå hunnit med och haft orken till att vara i sommarhuset och fixa.

I tisdags tvärbyggde han ett par bänkar till farstubron på sommarhuset så att vi skulle ha någonstans att sitta på valborgsmässoafton som vi firade där med min familj. Det har funnits två bänkar på bron tidigare men de var borttagna när vi köpte huset. Vi har tänkt i flera år att vi skulle återskapa dem men det har ju aldrig blivit av. Men nu finns de alltså där igen! Och de blev så fina! Så här såg det ut före och efter. Bänkarna ska nog få gråna av sig själva tror vi - eller så målar vi dem vita som bron. Vi får se hur vi gör.

Sedan har han hållit på här hemma med att skrapa två stolar som vi ska ha ute på verandan här. Det är två gamla äpplet-stolar som vi köpte för ett par år sedan på auktion. De var då sprutmålade vita och färgen satt inte särskilt bra. När han började skrapa visade det sig att stolarna har varit ådringsmålade jättefint. Det var synd att de inte var den färgen längre, det skulle ha varit riktigt fint. Vi skulle ju kunna återskapa ådringsmålningen men vi hade tänkt att de skulle matcha ett bord som vi tog från svärföräldrarnas ladugårdsvind och det är grått så stolarna ska så småningom också bli grå.
På Valborgs hade han också knåpat ihop en tipsrunda med galna frågor som överraskning och gömt inne i sommarhuset. Bara att hitta frågorna blev en utmaning! Det blev förstås kvällens höjdpunkt! Här brasan som inte ville brinna och familjen på tipsrundejakt.

Inga kommentarer:

Related Posts with Thumbnails