onsdag 14 maj 2008

Att gräva en grop

Ja, så har man fått offerten av muraren då. Det var väl egentligen ingen överraskning att det här kommer att gräva en djuuup grop i vår kassa. Det är nog till och med så att vi måste vänta ett tag till och fortsätta spara, i alla fall ett år till. Budet landade nämligen på 65.000 kronor... Vi hade inte tänkt på att det måste till en massa ställningsbyggande eftersom vi har ett både högt och brant tak och ställningar KOSTAR! Hade det inte varit för det kanske vi hade haft råd redan nu men det lönar sig inte att gräma sig över det nu.

Tyvärr är det dock så att om vi nu ska spara, spara, spara så kommer vi kanske inte kunna göra så mycket i sommar som vi hade tänkt. Inte tapetsera kammaren, inte göra klart trapphuset och definitivt inte påbörja salen. Allting får vänta. Det blir nog att som det första året jobba på utomhus, mest i trädgården men kanske litegrann på fasaden också. Vi har ganska bra tillgång på virke så något ska vi väl i alla fall ha att göra.

Tittade in på Blocket igen och hittade denna Västerbottensgård utanför Skellefteå till salu för 50.000 kronor för nedplockning och avflyttning. Som antikvarie är jag ju egentligen emot att man flyttar gamla hus men när jag ser ett sånt här hus kliar det minsann i mina fingrar också. Man vill ju rädda det! Undrar var det kommer att hamna.

Inga kommentarer:

Related Posts with Thumbnails