tisdag 16 mars 2010

Tema Fritidshus

Nu är årets första nummer av Byggnadskultur här! Temat är Fritidshus och vi får oss bla en titt på två hus av Ralph Erskine och Bruno Mattsson förutom en intressant redogörelse för fritidshusets historia och tips på hur man kan skydda sin stuga. Här uppe har vårvintern äntligen kommit efter en smällkall vinter och med läsning som denna får man verkligen ett sug efter att ta sig en skidtur till stugan.


Följande tre nummer under året kommer att ha bilismen, återbruk och skönhet som tema. Kolla in mer om tidskriften Byggnadskultur på Byggnadsvårdsföreningens hemsida www.byggnadsvard.se

3 kommentarer:

Eva sa...

Jag har precis köpt ett torp. Mäklaren säger att det är från 1909 men säljarna tror att det är från 1925. Jag funderar på att sätta upp pärlspont i hallen och pärlspont som bröstpanel i köket? Är det ok i ett torp? I köket finns det idag skåp från 1940talet som jag tänker behålla.

Pernilla sa...

Självklart! Pärlspont som väggbeklädnad, både på hela väggen och som bröstpanel var populärt under nästan hela 1800-talet och fram till 1930-talet. Så vare sig huset är från 1909 eller 1925 så passar det in. Det som har varierat över tiden är bredden på pärlsponten (ju bredare desto äldre) samt höjden på bröstningen och vilken färg man har målat den.

Eva sa...

Tack! Då ska jag undersöka det lite närmare.

Related Posts with Thumbnails