tisdag 16 juni 2009

Lyftet

Idag gjorde vi en tur till sommarhuset. Det har inte blivit av att vi har varit dit på ett tag eftersom vi har varit så upptagna av byaboken men imorse vaknade vi och fick ett plötsligt ryck att fara iväg. Eller kanske det var jag som ryckte med mig maken... Jag blev så sugen på att testa hissa upp ladugården, något som den verkligen är i behov av och som jag har gått och tänkt på länge. Så vi packade in domkraften i bilen och åkte i väg. Jag har tyvärr ingen efterbild men så här såg det ut när vi började.


Marken här är ganska mjuk och ladugården har sjunkit en hel del på två ställen. Vi lyckades faktiskt palla upp den lite grann så det ser inte riktigt lika hemskt ut längre. På den här sidan blir också äppelträdgården. Hittills har vi planterat tre träd men så småningom ska det bli nio stycken är tanken. När det blir lite varmare ute ska vi väl fortsätta att måla ladugården också. Två sidor klarades ju av i fjol så nu väntar "bara" fyra sidor till...

2 kommentarer:

MrsUniversum sa...

Intressant projekt. Med vad pallade ni upp lagårn? Den är timrad eller hur. Ligger det ett löst trägolv inne i byggnaden.
Jag håller ochså på med uthus/ekonomibyggnader på gården.

Snyggt takmaterial...

Pernilla sa...

Vi pallade upp lagårn med stenar som hade bra platta sidor så att det blir mycket liggyta. Lagårn är faktiskt inte timrad utan av resvirke (spantrad som vi säger här). Inne ligger trägolven lagda löst, sk flytande, på golvbjälkar som inte är infästa i stommen.

Related Posts with Thumbnails