onsdag 3 juni 2009

En lättnadens suck

I ungefär ett och halvt år nu så har vi varit en grupp i byn som har hållit på med en byabok. Tanken är att boken ska vara klar till jubileet av freden 1809 vilket firas här den sista helgen i augusti till minne av fredsavtalet som undertecknades på gästgiveriet i byn. I går lämnade vi in manuset till tryckeriet och nu sitter jag här med ett provtryck av hela boken i min hand. Det känns ganska fantastiskt att se resultatet av något som man har jobbat med så länge och det ser ju faktiskt ut som en "riktig" bok! Ännu mer spännande blir det när böckerna kommer från bokbinderiet senare i sommar. Men för stunden kan man i alla fall dra en lättnadens suck och veta att vi slipper sitta uppe halva nättarna och jobba för att hinna färdigt innan deadline.

3 kommentarer:

EkenäsSophie sa...

Åh vad spännande. Nåt sånt skulle jag verkligen vilja göra om trakten härikring oxå. Så roligt att ha sen och så roligt att hålla på med även om det är mycket arbete. //Sophie

Viola sa...

Stort grattis till en bok som ser ut att vara intressant!!! Kommer den att gå att köpa i vanliga bokhandeln...
Jättekul att sätta sig in i sin hembygd som medförfattare till en byabok.

Pernilla sa...

Tack för era snälla kommentarer! Det har verkligen varit mycket jobb men roligt också, annars skulle man väl aldrig ge sig på något sånt här. Tanken är att boken ska gå att köpa genom byaföreningen, på Solviks folkhögskola, på Bokia i Skellefteå och på Skellefteå museum.

Related Posts with Thumbnails