lördag 28 februari 2009

Slit och släng

Jag lovade ju att jag skulle återkomma med vilka som jag ville skicka utmärkelsen som jag fick av Ekenäs gård vidare till. Nu har jag tittat runt hos er andra bloggare och sett att de flesta har ju redan fått den. Men när jag kollade runt så hittade jag även två nya bloggar att följa, nämligen Asperum och Hembyn (länkar finns under byggnadsvårdsbloggar till vänster!). Det finns ju så många bloggar där ute så lite då och då måste man ju kolla upp länklistorna hos er andra för att se om man hittar något nytt intressant.

Hur som helst vill jag bara nämna några som jag ändå skulle vilja ge denna utmärkelse till. Ni har alla redan fått den minst en gång men det är väl bara kul att få uppskattning, eller hur? Bloggarna är i alla fall Axebo, Livet på Bergagården, Älfgärdet, Gamla mejeriet, Smalltown style, Bygga bo och Mitt gamla hus. Ni gör verkligen bra jobb, både med era hus och era bloggar!


Över till ett annat ämne så går vi just nu omkring och funderar på hur vi ska lösa det här med svärföräldrar och släktgården. En tanke vi har är att kanske bygga ett nytt hus intill dem och så småningom byta hus. Det skulle vara kul att bygga nytt och göra ett litet experiment och bara försöka återanvända material. Tex att köpa en gammal timmerstomme, gamla takpannor, gamla golv, gamla vitvaror, gamla fönster osv. Folk byter ju ut allt så fort nu för tiden, vi lever verkligen i ett slit och släng-samhälle (fast det mesta verkar ju inte ens hinna slitas innan man slänger). Den hustyp vi har funderat på är en förlängd parstuga i ett plan liknande den på bilden. Jag undrar vad det skulle kosta att bygga på det viset jämfört med att bygga ett kataloghus?

2 kommentarer:

Bergagårdens Lina sa...

Tack för berömmet! :) Låter som en spännande idé att försöka bygga nytt - fast gammalt, men det kan ju bli rätt mycket jobb med att först bygga det huset och sen börja renovera det andra... Ni kanske kommer att trivas så bra i det "nybyggda" att ni blir kvar där ;)

Men det skulle vara riktigt intressant att se hur billigt man skulle kunna göra det! Bara genom Blocket kan man ju nästan hitta allt byggmaterial man behöver till ett bra pris. Utom ett fint gammalt fönster i storlek 108x108...

Ha en trevlig helg!!!

Bergagårdens Lina sa...

TIPS: http://www.blocket.se/vi/20479277.htm?ca=2_s

Det här var ett fint objekt!

Related Posts with Thumbnails