onsdag 4 februari 2009

Vinterstök

Nu under vintern står arbetet med sommarhuset som vanligt stilla men runt omkring det händer desto mer. Maken har varit där och röjt i flera dagar tillsammans med svärfar så att vi ska få bort allt ris som vuxit upp på den gamla åkermarken runt gården. Just nu ser det ut så här.


Målet är att det så småningom ska se ut så här igen som det gjorde på 1930-talet då man kunde se över till andra sidan byn.


Det lilla huset till höger i bild är samma på båda fotona. Det har verkligen blivit förstört av senare tiders renoveringar. Jättetråkigt.

3 kommentarer:

Villa nöystu sa...

Hej,
jag har hittat hit idag för första gången, jätteroligt att titta in!

Vilket fint sommarhus du har, åh vad jag gillar snickarglädjen. Men det är ju förskräckligt hur det lilla huset på gården har blivit förstört. Det var ju hur fiint som helst på 30-talet och nu... ja, en stuga.. attans!

Ser att du vill köpa hus men inte har råd, ett tips; flytta till Överkalix (norrbotten), här kostar husen nästan ingenting :-(
Tyvärr är det så!

Ha det så bra, kram Petra

Piffa och Puffa sa...

Vilken härlig bild det är med svart vitt. Roligt att ha en bild från förr och en nu.
Kramar Anette

cloudberrie sa...

Hitta till dig från en annan Norrlandsblogg. Vilket fint sommarhus du har! Vad roligt att ha kvar bilden från hur det har sett ut och att ha det som mål. Det lilla huset på högra kanten ser inte ut att stå kvar idag? eller ser jag fel.

Vilket drömhus som är till salu. Vackert, en riktig Västerbottensgård. Under åren i Umeå bodde jag i ett sådant i en liten vinds etta. Hur mysigt som helst.

Ha en fin söndag!
Hälsningar från Eva i snövita Lappland

Related Posts with Thumbnails