tisdag 15 september 2009

Trädgårdsexperimentet del 2

Igår passade jag på att göra höst i trädgården vid sommarhuset och samtidigt gräva ner de vita syrenerna som jag berättat om tidigare, de som ska bli en häck en vacker dag. Plantorna var fortfarande väldigt små men rötterna hade tagit sig rätt bra. Nu återstår bara att se om de klarar vintern och därefter smältvattnet på våren. Gör de det kanske vi en dag kan få en så här fin syrenhäck.

Tanken var ju också att det skulle bli ett rött staket i somras men det hann vi, inte helt oväntat, inte med. Kanske det kan bli ett projekt för vårvintern.

Tittade också till ett blivande buskage som jag planterade i somras, än så länge bestående av en liten syrenhortensia, en liten rosentry och en liten doftschersmin. Syrenhortensian blommade så vackert trots att den inte är mer än en fot hög. Nu drömmer jag om att även få tag på hängsyren till buskaget. Alla de fyra sorterna i mitt buskage är växter som man ofta ser i den gamla trädgårdsstadsdelen av Skellefteå, särskilt kring Nordanåområdet där jag jobbar.

Bilderna är lånade från www.viivilla.se och gardener.blogg.se

4 kommentarer:

dalen 191 sa...

Rött staket och vita syrener vill jag också ha! :-)
På gamla bilder från vår gård så var det så och det ska vå återskapa... någon gång.... helst igår men....TID!

Floras Kulle sa...

Vi planterade vår vita syrénberså -04, och det är först i år den VERKLIGEN börjat ta sig! Bondsyrénerna är ju härdiga och brukar inte ha problem med fukt och kyla, så det går säkert bra. Men som sagt, sega i starten...

Rött staket, DET vill jag också ha! Med vita "spetsar" upptill!

Kramis:
Annette

Pernilla sa...

Fem år alltså, då gäller det att ge sig till tåls. Inte min starka sida...

The Secret Garden sa...

Det gäller bara att ha visioner...så är man där till slut! :)

Related Posts with Thumbnails