måndag 27 april 2009

Nu börjar det!

Nu har det hänt! Första arbetsdagen i sommarhuset har genomförts! Förra veckan fick vi plötsligt jättevarmt väder, upp emot 20 plusgrader vissa dagar. Det tog mig nästan en vecka att inse att det betydde att vi kunde börja göra en del utomhusarbeten men då bar det genast i väg till sommarhuset med en hink roslagsmahogny från Gysinge i högsta hugg.


Här är man i alltså i arbetstagen. När vi lagade bron och lade nytt broplan för tre år sedan behandlade vi den med rå linolja. Vi tänkte redan ifjol stryka på roslagsmahogny men av någon anledning blev det aldrig av. Nu är det i alla fall gjort en första strykning så ska det förhoppningsvis bli en till till hösten. Det passade ju bra att behandla bron innan vi börjar vara i huset mer så att vi inte behöver gå på bron innan den har torkat. Men det bästa av allt - den goda doften!


Bron före behandling...


... och efter

1 kommentar:

EkenäsSophie sa...

Det har blivit så fint på er bro. Och Roslagsmahogny är vackert. Vi behandlade våra verandagolv på förra huset med det (egenblandad dock) och det blev super. Och jag håller verkligen med om att det luktar gott! //Sophie

Related Posts with Thumbnails