måndag 20 april 2009

Det går framåt

Sakta men säkert går det framåt med projekt skrivbord. Vi har äntligen skrapat bort all färg från det (det var målat i precis alla vinklar och vrår, inklusive baksida samt insida...). Nu väntar vi bara på att linoljefärgen som vi beställt från Gysinge ska komma så att jag kan börja måla. Vi provade betsa litegrann på bordet men precis som vi misstänkte så fäste inte betsen på de shellackade kvistarna och inte heller täckte det en del blå fläckar som blivit kvar efter den gamla färgen. Så det blir svart färg istället, väldigt sobert. Så här ser bordet ut just nu i alla fall.


Under tiden vi väntar på färgen så har jag shoppat loss på Countrystyle till utedasset som ska färdigställas och inredas i sommar. Det blev en tvålkopp i emalj samt en mjölskopa i trä som vi ska använda för att strö torv i dasset så att det inte luktar så illa.
Jag slog även till på en komposthink i emalj att ha på köksbänken. I kommunen där vi bor så gäller även sortering av komposterbart. Kommunen delar ut en liten plasthink att förvara komposten i samt majspåsar som är nedbrytningsbara. Tyvärr så följer det inte med något lock till hinken och det lockar till sig ganska mycket blomflugor (eller bananflugor) så emaljhinken blev både mer praktisk och vackrare att se på.Bilder lånade från Countrystyle.se

2 kommentarer:

Sophie sa...

Hej! Måste bara tacka för att du visade upp kompostspannen från Countrystyle. Nu har jag skrivit med den på min önskelista... vi får oxå bara en plastspann utan lock och det har inte blivit av att vi skaffat nån annan utan lock men nu hoppas jag på en sån här när jag fyller år ;-)

Och skrivbordet tror jag kommer bli jättefint. Jag är själv helt såld på svart linoljefärg just nu. Det blir en fantastisk matt vacker yta av den. Angående det där med schellacken förresten. Du har kanske läst om mitt badrumsskåp som jag betsade för ett litet tag sedan. Det var obehandlat innan och jag trodde jag skulle måla det så jag schellackade. Sen ångrade jag mig men då gick det faktiskt att slipa bort schellacken och få betsen att fästa. Fast det var hur tråkigt som helst...ibland är man lite för snabb med det man gör och tänker inte klart först!!! Kanske inte funkar på gammal schellack heller, ni har kanske redan testat...men en annan gång kanske det kan vara bra att veta!! //Sophie

Pernilla sa...

Vi har försökt att få bort shellacken på alla de vis - skrapat, använt värmepistol, slipat med sandpapper osv., men det går inte bort. Kanske det beror på att det är nån gammal sort från 1950-talet? Det som idag kallas för shellack är ju sällan äkta shellack utan sk kvistlack, det kanske var det du använde på badrumsskåpet? Tack för tipset i alla fall!

Related Posts with Thumbnails