måndag 7 juli 2008

Nytt från fronten

Igår var jag och maken ner till Umeå en sväng för att återlämna kittlampan vi lånat av Västerbottens museum under den tid då jag renoverat fönster i Hålla Hus-utställningen. Vi stannade till på Max för att äta lunch och där stötte vi på Bygga bo-Maria och hann prata lite byggnadsvård med henne. De ska få besök i veckan av en byggnadsantikvarie från Västerbottens museum så det ska bli spännande att höra sedan vad de har att berätta om det! Vi passade även på att inhandla en separett till utedasset samt rödfärg så nu ska ladugården målas!När vi köpte färgen upptäckte vi att man nu kan köpa Falu rödfärg som pulver och själv blanda till det med vatten och linolja. Man behöver alltså inte koka från scratch. Det låter ju bra men jag är ändå skeptisk, jag är alltid skeptisk innan jag vet precis vad det innehåller. Läste något på deras hemsida också om att man ska blanda i såpa, hm...


En annan rolig grej på Falu rödfärgs hemsida är att man kan skicka in en bild av sitt slamfärgsmålade hus (inte bara röda!) till deras galleri och tävla om att få sitt hus på vykort. Kortet måste finnas hos dem senast 31/8 och jag tänker absolut vara med och skicka in vårt hus! Det här fina huset, det sk Westerlundska huset, finns med i galleriet och finns i Västerbotten.Till sist en nyhet på Skellefteå museum! Vi säljer numera byggnadsvårdsprodukter i vår butik vid receptionen. Det finns linoljefärg, pigment, golvsåpa, rå och kokt linolja, tjära, roslagsmahogny, penslar mm - allt till mycket förmånliga priser! Produkterna kommer från Claessons trätjära och Ottossons färgmakeri.

1 kommentar:

Älfgärdet sa...

Åh vad det kliar i mina fingrar när jag läser om vad du har för dig! Jag har varit i Danmark 1 vecka så nu har jag linoljefärgsabstinens! T o m att såpskura längtar jag efter :D. Det är väl dofterna som gör det kan tänkas.

//Madeleine

Related Posts with Thumbnails