torsdag 29 oktober 2009

Nu blommar det!


Jag kan tyvärr inte skryta med att jag har gröna fingrar, trots att jag är ganska intresserad av blommor. Nu när trädgårdssäsongen är över vill jag gärna ha blommande krukväxter inomhus och när jag lyckas få någon av dem att blomma känner jag mig därför extra stolt. Här om månaden var det min nyligen ärvda porslinsblomma som slog ut översållad av blommor. Den var så vacker! Nu lagom till min födelsedag blommar mina julkaktusar. Den ena fick jag när jag fyllde 4 år och efter några års svacka har den till sist tagit sig igen och ser nu riktigt fin ut. Dessutom blommar en av mina klivior. Alla dessa vackra blommor gör att vintern känns lite mer avlägsen.

3 kommentarer:

Ekenäs Sophie sa...

En porslinsblomma har jag också och de är så vackra när de blommar. Jag har inte heller så gröna fingrar så då är det ju extra roligt när man lyckas. OCh blommor inne lyser verkligen upp så här års. //Sophie

MrsUniversum sa...

Så härligt i höstmörkret. Grattis! En så gammal julkaktus som lever gott. Allt du nämner är klassiska krukväxter. Härligt!

The Secret Garden sa...

Vad roligt att ha en blomma som hängt med sedan man var barn. Jag håller hellre på med blommor och växtlighet ute i trädgården. Inne tycker jag inte att det är lika roligt. Har krukväxter i fönstren men de blänger ofta på mig när jag går förbi, eftersom jag glömt att vattna dem.
Ha en fin kväll!

Related Posts with Thumbnails