lördag 16 maj 2009

Förändringarnas tid

Just nu pågår förändringarnas tid hemma hos oss. Vi flyttar om, målar om, tapetserar om och så vidare... Just nu håller vi tex på att tapetsera om i köket, från rostrött till gråvitt. Det blir som ett helt nytt rum och känns mycket ljusare redan fast vi bara har hunnit två väggar. Maken håller samtidigt på att skrapa bort färg från ett gammalt linneskåp som vi köpte på loppis i somras. När han är klar ska jag ta över och måla det gråvitt och sen ska det så småningom bli lillans.


Skåpet har tidigare varit mörkt ådringsmålat men har senare målats om gult i väldigt tjocka lager. När jag ändå målar skåpet ska jag också passa på att måla en halmstol som jag fick i julklapp av min morfar samt Madicken-gungan som jag fick av min man i 30-årspresent i höstas. Skrivbordet är jag klar med och det blev så här fint.


Själva bordsskivan på skrivbordet lackade vi med en halvblank möbellack för att göra den lite mer tålig. Jag har inte målat med svart linoljefärg tidigare och det visade sig vara en ganska trevlig upplevelse. Den täckte mycket snabbare än den gråvita jag är mest van vid att måla med så det gick betydligt snabbare än väntat att måla bordet. Den färg som blev över ska jag använda till att måla de två järnsängar som vi också köpte på loppis i somras.

Det fina högskåpet som jag berättade om i förra inlägget hamnade så småningom i Finland. Vi hann dock nästan bara göra oss av med det så fick vi ett nytt skåp av en bekant. Inte undra på att vi har svårt att rymma saker! Det här var dock ett betydligt mindre skrymmande klaffskåp som vi nog ska kunna ha i sovrummet när vi så småningom flyttar på spjälsängen.

Inga kommentarer:

Related Posts with Thumbnails