fredag 28 november 2008

Presenten med stort P

Det har varit lite bloggtorka på sista tiden, man har ju så mycket att göra jämt, men nu ska jag i alla fall ta och berätta om den stora 30-årsdagen. Jag tror det är den bästa födelsedag jag har haft hittills. Trots att vi hade hit en massa folk och firade så kändes dagen så lugn och avslappnad.

Den började perfekt med att min man bjöd mig på en av mina favoriträtter till frunch, nämligen Äppelcrêpes. Receptet har min mormor hittat nån gång i typ Hemmets journal eller Allers eller någon sådan tidning. Här följer recept till fyra portioner:

1 1/2 dl vetemjöl
1 msk vanillinsocker
2 1/2 dl mjölk
2 ägg
25g smält smör eller rapsolja
2 rivna äpplen
1 msk socker
1 tsk kanel

Blanda som en vanlig plättsmet och stek i stekpanna. Servera med grädde, crème fraiche eller glass. Mums! Jag blir riktigt sugen bara jag sitter här och tänker på det...


Men innan frunch fick jag gå på skattjakt. Min man hade snitslat en bana som gick från sängen genom hela huset och ut i trädgården. Och där hittade jag presenten med stort P som jag har önskat mig i flera år. En Madickengunga!


Min man påstår att han inte är en romantiker men hela hösten har han ägnat åt att bygga den här gungan till mig i hemlighet, och jag har inte misstänkt ett skvatt! Om inte det är romantiskt så vet jag inte vad det är! Jag blev verkligen överraskad när jag hittade den där ute. Gungan blev färdig några timmar innan födelsedagen så han körde hit den under natten när jag låg och sov.

Ritningen till gungan hittade jag för ett år sedan ungefär på Clas Ohlssons hemsida. Den är ritad av herr Ohlsson själv på 30-talet. Men tydligen var ritningen inte så där jättebra, måtten var inte så precisa så det blev en del ändringar i konstruktionen. Men visst blev den fin! Det imponerande är att det här är det första min man har byggt. Han hade visserligen hjälp av sin far men ändå, visst blir man lite slagen med häpnad? Till sommaren ska gungan vitmålas, sen får vi ser var den hamnar. Om det blir vid sommarhuset eller här hemma i trädgården.


Sen fick jag även en väldigt fin present av min morfar men den visste jag om att jag skulle få för jag har nämligen gjort ritningen till den själv. Det är en tallrikshylla som jag också har önskat mig ett tag nu. Det finns ju tallrikshyllor av alla möjliga modeller att köpa idag men de verkar alla vara vitmålade och jag ville ha en mörk hylla som skulle matcha vår matsalsmöbel. Så här fin blev hyllan.


Nu behöver jag bara några fler Gröna Anna tallrikar att ställa i den men jag vill ha av den äldsta upplagan och de är inte så lätta att hitta.

1 kommentar:

Sophie sa...

Vilken trevlig blogg. Och vilket fint sommarhus ni har, jag läste om det i senaste Gård & Torp. Sen måste jag erkänna att jag är mer än avundsjuk på din fina Madickengunga oxå :) //Sophie

Related Posts with Thumbnails