tisdag 12 augusti 2008

Vi slog till!

Det blev en gasolkamin till sommarhuset till slut. Ibland har vi lite svårt att bestämma oss och det här har vi gått och funderat på i, vad då, ett år? Men när det inte blev någon ny murstock i år så fick vi väl en knuff åt rätt håll så i helgen slog vi till. Kaminen heter Provence och kommer från Skellefteåbränsle, kostar ca 6500 exkl gasolflaska. Den är gjord i gjutjärn som en "riktig" kamin så den kan lagra värme ett tag till skillnad från andra gasolkaminer. Den väger ca 30kg så man kan flytta omkring på den också. Egentligen ska den ha ett rum på 70 kubik men om man har öppet mellan flera rum går det bra. Kammaren där vi nu har kaminen är ca 40 kubik men då har vi öppet till köket som är ca 60 kubik så det funkar bra, vi har hunnit prova.

Ett nytt äppelträd har det också blivit. En Säfstaholm. De hade 30% rea på Blomsterlandet på träd och buskar så det gäller ju att passa på. Fruktträdgården växer nu sakta men säkert men fem träd till ska det bli innan den är klar.

Underarbetet i kammaren uppe har också blivit klart, till slut, så nu ska vi köpa tapeter! Med den flyttbara kaminen kan vi förlänga säsongen i huset så då ska det nog gå bra att jobba på där i rummet ett tag till fast det har varit nollgradigt på nätterna den senaste veckan (redan!). Jag längtar så att få det klart! Har redan sett ut alla möbler, gardiner, sängkläder, allt!

1 kommentar:

8 hektar sa...

Vilken supsersnygg gasolkamin!
Vi har en vanlig ful på landet, dock väldigt effektiv.
Nu vill jag ha en sådan här!!!
Vet hur det känns att planera allt, har nästan inrett färdigt vårt kommande hem, och vi har inte ens börjat märka upp huset som vi skall flytta...!

Ha det gott!
Kram/c

Related Posts with Thumbnails