söndag 17 augusti 2008

Oj oj oj oj oj

Jag trodde min man hade fått en knäpp. Igår höll jag lugnt och stilla på att plantera äppelträdet vi köpte vid sommarhuset när maken kommer farandes, hoppar ut ur bilen och ropar åt mig att jag måste komma genast. Det visade sig att det var loppis i en gammal västerbottensgård i byn och att det var dags för att FYNDA. Äppelträdet planterades färdigt lite hastigt och lustigt och så bar det av.

Den här västerbottensgården har stått övergiven sedan 1973 men nu ska den säljas. Jag har alltid velat komma in i den för jag har hört talas om att det ska finnas väggmålningar i den vilket det mycket riktigt gjorde i köket. Jag knäppte ingen bild inne eftersom ägarna satt där, men här är två bilder från exteriören. Jag hoppas att de som köper den tar vara på alla fina detaljer och inte renoverar så hårt.


Vanligtvis är det min man som sätter stopp på mig när vi går på loppis och jag vill köpa allt jag ser men den här gången var det verkligen bytta roller! Han hade verkligen spenderarbyxorna på igår och jag var ju inte den som sa stopp... Vi kom hem med:

Ett högskåp
Två linneskåp
Två järnsängar (eller en dubbelsäng)
En lavoar
En tvättservis i fyra delar

För allt detta betalade vi 3300kr! Visst är det otroligt! Jag visar en liten smygtitt på släplasset som vi drog hem, mer av våra inköp ska ni få se senare när de finns på plats hemma hos oss samt i sommarhuset.

4 kommentarer:

Bergagårdens Lina sa...

WOW, vilka fynd, grattis!!

Anonym sa...

Vilka fina skåp! Jag blir riktigt avis. :)

Floras Kulle sa...

Åh, vad KUL! Här i Göteborgstrakten är det glest mellan riktiga auktioner/loppisar i rätt miljö. Inte har vi någon dragkrok på bilen heller. Jag tror att mannen planerat det så, av ren illvilja...
KRAM:Annette

Älfgärdet sa...

Såna här saker tror man ju inte händer...Så spännande bara att få komma in på gården. Nu börjar jag på Kultur- & byggnadsvård i Göteborg! Nervöst & jättekul...

Related Posts with Thumbnails