måndag 9 juni 2008

Nya loppisfynd

Igår drog vi med oss mina föräldrar och min svägerska på loppisturné. Det blev fyra olika loppisar innan dagen var slut. Både jag och min man älskar att gå på loppis, konstigt nog kommer vi sällan hem med speciellt mycket. Antagligen beror det på att vi brukar ha lite svårt att komma överens om vad vi ska köpa. Jag försökte övertala min man att köpa ett litet pendelur från 30-talet att hänga över soffan i köket i sommarhuset men han tyckte den såg för modern ut så det blev inget av med det. Vi hittade också en fin tavla över kungafamiljen då Oskar II var regent som skulle ha passat bra i salen men den tyckte vi båda var för dyr precis som en fin kaffekvarn från 30-talet att hänga på väggen som dessutom saknade sitt lock.

Så den här gången var det enda vi båda tyckte om och till slut köpte en tvättservis. Den ska vi ha i köket eller i sovrummet i sommarhuset. Den kommer att passa in där jättebra. Tyvärr fanns bara tvättfatet och pottan kvar, kannan saknades, men jag ska se om jag inte kan hitta någon enkel vit porslinskanna som går använda istället. Pottan blir väl mest en prydnad men det ska i alla fall få stå under sängen där den hör hemma!

1 kommentar:

Bergagårdens Lina sa...

Hej!

Läste din artikel i Byggnadskultur om gamla trädgårdar i Norrland! Jätteintressant! Verkligen kul att få se bilder också. Jag har stora problem med min trädgård att få den att kännas gammaldags, det är mest bara en naturtomt med en stor gräsmatta...suck! Men det är perfekt med lite inspiration, till slut kanske man hamnar rätt!

Related Posts with Thumbnails