torsdag 3 november 2011

Salen

I oktober blev vi äntligen klara med renoveringen av salen i sommarhuset och kunde ställa i ordning som jag har längtat efter så länge. Eller ja, egentligen är golvet bara grundmålat men nu är det för kallt för att måla mer så antingen får det vara som det här, det ser inte så pjåkigt ut, eller så får vi måla färdigt nästa år. 


Taket har pappspänts och målats, väggarna har klätts med masonit och tapetserats med ett nytryck av en 20-talstapet från Sandberg tapeter och golvet har målats med kimröksgrå linoljefärg från Gysinge. 


De underbara ripsmattorna har min mans farmors mor Maria vävt i början av 1900-talet. Vi har fått ärva två sådana mattor som verkligen är som smycken på golvet. Gungstolen är arvegods från min morfars familj.


Genom dörren skymtar gästkammaren där min mans mormors mor Astrids gamla nattlinne hänger framme, redo att användas. Bakom bordet (ett blocketfynd) skymtar också gasolkaminen som vi investerade i för några år sedan och som vi nu äntligen har börjat använda lite mer och upptäckt är riktigt bra. 

6 kommentarer:

Viola_T sa...

Himmelskt skönt att vara klara, underbar lugn och fridfull stämning i salen. Fint!

Här är gudagott att vara ! sa...

Så vackert och hemtrevligt !
- Blir så inspirerad av er renovering. - Ska ge oss på våran sommarböning till sommaren. I somras fixade vi den utvändigt.
- Ripsmattan är superfin, och så roligt kunna använda något som en släkting gjort.
Hälsningar / Anneli

where the forest end... sa...

Hur fint som helst!!

MrsUniversum sa...

Hej,
salen är väldigt vacker. Tapeten också förstås. Vilken av "Vera"-varianterna valde du? Visst är det inget silverglitter i den du har i salen? Jag behöver en referens.

Pernilla sa...

Vi valde den variant av Vera som har blågrå bakgrund och brunt tryck och som saknar silverglimmer, som du trodde.

/Pernilla

MrsUniversum sa...

Tack. Den är väldigt fin.

Related Posts with Thumbnails