måndag 29 augusti 2011

Fruktstund

I år har ett av våra tre nyplanterade äppelträd för första gången burit frukt! Åtta äpplen är kanske inte mycket att hurra över men efter att ha väntat på den här stunden i fyra år så är vi ändå jätteglada. Sorten är Transparante blanche, Västerbottens landskapsäpple. Nu funderar vi bara på vad man ska göra med äpplena? Ska vi äta upp dem direkt eller ska vi använda dem i något bakverk eller ska vi lagra dem? Hur kan man njuta av sina första äpplen bäst? 


4 kommentarer:

TorpSara sa...

Det är inget lagringsdugligt äpple, så njut i allafall hälften naturella tycker jag, och kanske andra hälften i en dessert?

Pernilla sa...

Typiskt! Fast det var inte för lagringsmöjligheten vi valde de äppelträd vi valde utan för att de är gamla sorter odlade här i Västerbotten. Och desserter med äpplen i är ju aldrig fel...

Norrfrids Eija sa...

Hej Pernilla, och vad roligt att era nyplanterade trän nu bär frukt. När vi flyttade hit för tre år sedan fanns inte ett endaste äppelträd, så jag planterade 12 st. Men sorken åt upp merparten av nyplanteringarna. Antar att det därför inte finns äpplen här...
Du frågade om våra kulörer på huset: vi har använt Gysinges linoljefärger och dessa blandar man ju i vitt. Fasaden är 1% gulockra, knutfärgen är 30% grön umbra och fönsterbågarna är målade i engelskt röd linoljefärg från finska Uula.
Eija

Lev Vackert sa...

Hej! Här kommer en viktig anteckning till dig ;)
För det gäller att vara ute i god tid- Och du kan ju göra så mycket fint!
Under december månad (ja alla adventshelgerlörd och söndag 10-18) kommer vi att i LEV VACKERT HUSET hålla JULMARKNAD, vi söker därför just nu hantverkare som har hantverk som passar stilen och känslan i vår butik i övrigt. Du som hantverkare kan boka in dig på en eller flera adventshelger (första advent finns bara ute platser lediga), mail en bild på något av ditt hantverk och skriv till oss på vitromantik@gmail.com om du är intresserad, VI LOVAR ATT DET KOMMER BLI SÅÅÅ MYSIGT OCH SÅ TOPPEN!!!! Och du vet väl att det finns ett vandrarhem bara ett par hundra meter ovanför oss och en stor camping hundra meter nedanför med jätte bra boende i fall du reser långt!
KRAM Ingela 0706410580 o Petra 0730288019

Related Posts with Thumbnails