tisdag 28 december 2010

Handarbetat

 Årets julklappar har gått i handarbetets tecken. Under hösten har jag sytt vantar av ullfilt på löpande band för att ge till olika familjemedlemmar. Jag har aldrig riktigt fallit för att sticka så att prova på att sy vantar istället kändes perfekt för mig som dessutom älskar vantar, jag skulle kunna ha hur många som helst...Det har blivit många olika färger och dekorationer på höstens vantar men här är två exempel. 
Ett par vantar blev ljusgröna med gröna dekorband och grått ullfoder. 


Ett annat par blev vita med röda stjärnor broderade med korsstygn och grått fleecefoder. Jag har aldrig provat brodera med garn och stoppnål tidigare och det var en mycket trevlig upplevelse. Det var lätt och gick snabbt. 


Över huvud taget har det varit väldigt lättgjorda vantar, ett par tar bara ett par timmar att göra helt färdiga. Roligt är det också, jag skulle kunna göra hur många som helst. Igår var jag och köpte boken Karins broderier också så nu är jag fylld av broderiinspiration till fler vantar. Härnäst ska det dock bli ett laptopfodral i ullfilt till min syster. Det ska bli spännande!

6 kommentarer:

Norrfrids Eija sa...

Dina vantar är helt i min smak! Du skulle kunna sälja dessa!
Det är roligt att fler och fler hantverkar istället för slit och släng, det blir en helt annan känsla och kvalitet! Det är inte svårt heller som du säger. Det gäller att våga bara...
Ha det bra,
Eija

Viola sa...

Det här är mjuka klappar med tanke bakom. De uppskattas till fullo av mottagarna tror jag nog!

The Secret Garden sa...

Kikar in och önskar dig ett Gott Nytt År! :)

Pite ByggnadsvårdsErica sa...

Vilka jättefina vantar! De ser jättevarma och gosiga ut :-)

God fortsättning på det nya året!

/Pite ByggnadsvårdsErica

Anonym sa...

Så fina!
Vore toppen om du kunde dela med dig av mönstret :)

/S

Pernilla sa...

Mönstret till vantarna kommer från boken Tildas julehus som finns att köpa på Panduro. Dekorationerna är efter min egen fantasi. =)

Related Posts with Thumbnails