fredag 19 november 2010

Om drömmar och verklighet

Igår var min man och tittade på ett hus till salu tillsammans med sin kusin och hans tjej. Huset är ett av mina favoriter här i byn och hade jag möjlighet skulle jag köpa det själv men av flera anledningar så har jag (vi) inte det. De flesta som ser huset har nog svårt att förstå vad jag ser i det med dess spygröna villapanel och tråkiga fönster. Men när jag ser huset så ser jag framför mig hur det måste ha sett ut en gång i tiden eller hur det skulle kunna se ut om det restaurerades. 


När det för en tid sedan var visning i huset drog jag med mig min man dit, bara för att jag ville få chansen att se hur det ser ut innuti även om vi inte ska köpa det. Huset var ungefär lika tråkigt på insidan som på utsidan men i vardagsrummet hängde detta gamla flygfoto. Och där kan man se att en gång i tiden såg huset ut precis som det gör i mina tankar!


En fin veranda hade det, korspostfönster med småspröjs upptill och en ljusmålad locklistpanel, säkert med fina profilerade kanter. Kanske våra släktingar med varsamma händer kan återföra huset till detta ursprungliga utseende? 

Medan jag sitter här och skriver har räknaren på bloggen dessutom passerat 20.000 besökare! Hur firar man det? Jag får nog ta mig en funderare på det och se om jag kommer på något bra. Efter jul fyller bloggen ju dessutom 3 år så kanske firandet får vänta tills dess? 

Inga kommentarer:

Related Posts with Thumbnails