söndag 25 april 2010

Säsongen har börjat!

Här om dagen skickade jag iväg årets första beställning till Gysinge. Nu är det bara ett rum kvar att restaurera i sommarhuset och det är salen på övervåningen. Där ska taket pappspännas, väggarna tapetseras om och golvet målas. Eftersom man bör pappspänna på våren då det är fuktigt i luften börjar vi med det så nu har jag beställt papp, nubb och spikremsor. Det är flera år sedan jag sist pappspände ett tak så det ska bli spännande att se om jag kommer ihåg hur man gör. Men efter vad jag minns så var det inte särskilt svårt i alla fall. Vi hoppas hinna klart salen i sommar. Det ska bli så roligt att se huset färdigt och vilken förändring det har genomgått sedan vi köpte det!

Närbild av den befintliga tapeten i salen, en guldtryckt tapet från 1930-talet antagligen. Tyvärr mycket smutsig och trasig så den går inte ha kvar.

Nyckelhålet till garderobsdörren i salen, med vackert utstansad nyckelbricka.

2 kommentarer:

Viola sa...

Pernilla, kan inte du skriva ett inlägg om pappspänningen av taket. Hur man planerar upplägget, var man börjar, hur många man bör vara - tja, vad man ska tänka på över huvud taget. Eller rekommendera litteratur eller hemsida där detta står noggrannt beskrivet. Det är inge kul att misslyckas. Eller låta bli för att man inte törs pröva!

Pernilla sa...

Jag kommer att skriva mer om hur vi går till väga med pappspänningen, både här på bloggen och på hemsidan Hålla hus www.hallahus.se när vi så småningom kommer igång (väntar ännu på lite varmare väder). Tills vidare så kan jag rekommendera beskrivningen på hur man pappspänner tak och/eller väggar i Gysinges handbok samt på bloggen Åsarp säteri www.asarp.backas.se.

Related Posts with Thumbnails