tisdag 22 december 2009

En bokälskares dröm

I fredags fyndade vi på Blocket igen. Jag har länge drömt om att hitta något annat än lagerhyllor att ha min boksamling på eftersom det varken är särskilt snyggt eller ens praktiskt när vi inte har skruvat fast hyllorna. Eftersom pengarna inte direkt rullar i det Lindströmska hushållet just nu så hade vi börjat fundera på att bygga ett par skåp själva, något i stil med de bokhyllor som finns på Ellen Keys Strand.

Bokrummet på Strand.

Då hittade jag detta gamla skolskåp på Blocket med både skåp- och glasdörrar samt lådor. Det blev till att köra upp till Luleå och hämta hem det men för 700 kronor var det värt det. Två och en halv meter långt som skåpet är så rymdes det just så pass på släpen men fram kom det i alla fall och nu tronar det så fint här hemma och slukar verkligen mängder! Det var lite svårt att fota eftersom den fd klädkammaren där skåpet nu står är ganska smal. Så småningom funderar vi på att måla skåpet men tills vidare får det vara som det är medan vi känner in oss och funderar över vilken färg det ska bli.

3 kommentarer:

Ekenäs Sophie sa...

Oj vilket fynd. Ett sånt skulle jag verkligen vilja hitta också...och för det priset. Grattis!! //Sophie

Rutgagården 1885 sa...

Halloj!

Googlade på "mjödvattnet" då min sambos mormor va uppväxt i huset och hans familj hade det i släkten då det såldes. Trodde först jag hade hamnat på nuvarande ägarens blogg när jag såg bilden du la in 2008 men förstår att så var inte fallet :)

Du råkar inte veta om de som bor i huset har en blogg eller liknande? :)
Man blir ju nyfiken!

/Charlotta

Pernilla sa...

Tyvärr, jag vet inte vem som köpte huset eller om de har någon blogg. Får jag reda på det så hör jag av mig!

/Pernilla

Related Posts with Thumbnails