fredag 5 september 2008

Brodera mera!

Jag hade tänkt att jag skulle visa er mer av de inköp vi gjorde på loppisen tidigare i augusti för länge sedan men just nu så bor vi hos svärmor medan svärfar och svågern är i Grekland och seglar så jag har inte tillgång till mina bilder. Så det får bli något annat så länge.

I veckan var jag ut till en fin liten gård där mina ögon genast föll på en väggbonad som jag tyckte var så trevlig. Jag tycker väldigt mycket om broderier och väldigt mycket om jugendmönster och i formen av väggbonader så tycker jag det blir extra trevligt. Om jag var lite snabbare med nålen skulle jag brodera på löpande band men att färdigställa en liten brickduk tog mig hela fjolåret så jag kan nog inte räkna med några under. Här är i alla fall några fina exmpel som jag gärna skulle hänga upp på väggen hemma!


Det här var en ny version av "Små små ord..." för mig. Den jag har hört tidigare har ett annat slut. Men visst var det fina jugendrosor?


Den här bonaden ska jag någon gång lyckas göra och hänga upp innanför entrén så att man ser den direkt man kommer in. Det känns lite som Carl Larssons devis "Var välkommen kära du till Carl Larsson och hans fru". Men jag tror att jag vill göra den i lite annan stil med jugendrosor och en äldre skrivstil. Den här känns lite 80-tal tycker jag men jag gillar verkligen texten.

1 kommentar:

Floras Kulle sa...

Visst är det kul med bonader? Jag samlar, men hänger inte upp dem annat än i barnens rum. Lite knasigt, men de har inte passat i allt det engelska och mörkt nationalromantiska. Nu blir här ljusare, så då hänger jag nog upp dem!
KRAM: Annette

Related Posts with Thumbnails