söndag 3 februari 2008

Blomsterprakt

Min mamma har så länge jag kan minnas varit frötokig. Varje vår så fyller hon husets alla fönster med glasslådor med fröer. Jag tror att hennes enorma intresse för detta gjorde att jag i min tur blev helt ointresserad. Tills vi köpte vårt sommarhus och helt plötsligt hade ca 4000 m2 trädgård. I år har jag för första gången beställt fröer med min mamma som kom i går och nu kliar det verkligen i fingrarna efter att få börja gräva i jorden. Då känns det inte så roligt att veta att kälen inte brukar gå här förrän i maj-juni. Suck! Tidigare har jag satsat helt på perenner men i sommar tänker jag även prova med några ettåriga blommor, men bara sådana som man förr hade någon nytta av, tex ringblomma, solros och lin. Här två andra sorter som jag ska prova mig på i år (perenner): myskmalva och såpnejlika, bilder från www.impecta.se

Jag försöker att bara odla sorter som var vanliga förr i tiden så ibland är det väldigt svårt att hitta de rätta sorterna. Här en bild på ett av förra sommarens nyförvärv, Kungsljus, tyvärr en hybrid, originalet har gula blommor.
/Pernilla

3 kommentarer:

Bergagårdens Lina sa...

Hej!

Vad roligt att du startat en blogg! Jag har tidigare varit inne och kikat lite på er "renoveringssida" för sommarhuset och hämtat lite inspiration!

Är det ok om jag lägger upp en länk till din blogg på min sida?

Hälsningar

Lina

Pernilla Lindström sa...

Självklart är det okej att länka till min blogg! Jag blir bara glad för det. Och det dyker nog upp en länk till Bergagården också så jag hoppas det är lika ok?

/Pernilla

Bergagårdens Lina sa...

Självklart! :)

Related Posts with Thumbnails