måndag 20 juni 2011

Mersmak

I helgen gick den tidigare omskrivna kursen i att baka i vedspis av stapeln i Rismyrliden, Skellefteå. Vi fick oss en jättetrevlig, lärorik och inspirerande dag. Det var en kurs som verkligen gav mersmak. Dels var det väldigt kul att baka så här istället för i en vanlig spis men sen blev det ju också så mycket godare med vedvärme än elektrisk värme, precis som när man bakar i stenugn. Nu skulle man bara haft sig en fungerande vedspis själv... Vi bakade i en precis likadan spis som vi har i vårt sommarhus, en Husqvarna nr 26, men vår spis är tyvärr förstörd och går inte laga. Till jul blir det i alla fall att elda igång svärföräldrarnas Bolinders nr 75 vedspis och baka pepparkakor.

Sockerkaka bakad i en Husqvarna nr 26.

Farinlimpor bakade i en emaljerad vedspis.

2 kommentarer:

Asta sa...

Ser riktigt mysigt ut. Vi har en vedspis, men har inte några plåtar till den. Så vi har fyllt den med tegelstenar istället, så gör ugnen lite nytta i alla fall.

Viola_T sa...

Fler sådana kurser. Både på gården Rismyrlidens och annorstädes. Vill gärna veta hur vedugnsbakad sockerkaka och drömmar smakar.

Related Posts with Thumbnails